equalizent Schulungs- und BeratungsgmbH. Qualifikationszentrum für Gehörlosigkeit, Gebärdensprache, Schwerhörigkeit und Diversity Management.Schrift verkleinern Schrift vergrößern
Schriftgröße:


 

Добре дошли

Добре дошли! Welcome!

Здравейте и добре дошли в сайта SignLanguage@School!
Целта на този проект, финансиран от ЕС, е да разработи учебни материали за билингвални класове в началното училище! В проекта участват три страни - Австрия, Германия и България.
Изберете предпочитания от вас жестов език - австрийски, немски или български!
За целта кликнете върху знамето на избраната от вас страна!
Можете да прочетете съдържанието на страницата и на английски.
Благодарим ви, че сте с нас!

Hands

Още! More!

SignLanguage@School или “Знаков език в училище“ е проект на Европейската комисия, в който екип от специалисти (чуващи и глухи) от България, Австрия, Германия и Великобритания работи върху реализирането на съвременната педагогическа концепция, известна като „знаков билингвизъм в образованието“, при специфичните условия на всяка държава.

За всяко глухо дете (в масовото или в специалното училище) се планират педагогически условия и ситуации за стимулиране, усъвършенстване и взаимодействие на тези две езикови способности.

Целта

Проектът SignLanguage@School се насочва към една главна цел: разработването на учебни материали за билигвистични класове в началното училище. По тази причина в процеса на разработване на материалите участват специалисти, пряко работещи в съответната област.

От тази гледна точка сме включили педагогически експерти, както и учители от участващите страни Австрия, Германия и България, тъй като те са наясно с необходимостта от специфични учебни материали и концепции, и следователно могат да помогнат за преодоляване на изоставането.

Учителите от всяка страна-партньор избират книги заедно с учениците, които ще намерят място в учебния комплект SignLanguage@School Kit, който ще включва филми на жестомимичен език под формата на DVD и допълнителни учебни помагала като карти за запаметяване, упражнения и други учебни материали.

Sl@School - началото

В резултат на успешното осъществяване на финансирания от ЕС проект SignLibrary организацията equalizent започна следващия си европейски проект отново в областта на образованието. Началото беше през ноември 2011 г. Предвижда се проектът да завърши през март 2013 г.

Целевите групи са:
– Ползватели/Потенциални ползватели/Ескперти
– Учители в билингвални класове
– Директори
– Езикови експерти
– Педагози
– Ученици/Родители/Семейства

Процесът на разработване на материалите ще завърши с учебния комплект SignLanguage@Schoolkit. Заедно с книгите на жестомимичен език и писмен текст проектът предвижда препоръки и концепции за подпомагане на билингвалното обучение.

Видео-представяне

Видео-представяне на проекта в You Tube / Project video presentation in high resolution on You Tube

Натиснете ТУК

Още информация за проекта

Още информация за проекта / More information about the project

Натиснете ТУК!
Учебен комплект - информация / School Kits Information

Бъдете с нас

Посетете нашата Фейсбук страница!
Натиснете ТУК!

Папка 1

Повече информация на български език ще намерите в тази папка!

Папка 2

Повече информация на английски език ще намерите в тази папка!
 


foot signlanguage@school on Facebook equalizent European Commission Education and Culture